Werkwijze
Wij werken zowel in renovatieprojecten als in nieuwbouw, kleine en middelgrote werven. Wij komen nog graag langs voor kleinere werken en nemen de tijd om uw vragen te beantwoorden.
Steeds in overleg, budgetvriendelijk en transparant, de prijs op de offerte is de prijs op de factuur. Geen verrassingen.
Wij staan voor vakwerk aan een eerlijke prijs!
Regel de verwarming per kamer met Honeywell Evohome
Verwarmen kost geld! Ga je weg uit een kamer, zet dan de verwarming uit, zeker als je gewone radiatorkranen hebt .
Meer lezen...Breng radiatorfolie aan en bespaar
Staan je radiatoren tegen een buitenmuur of een kamer die je nooit verwarmt? Breng op de muur achter de radiator dan radiatorfolie aan. De weerkaatsende alufolie voorkomt dat warmte aan de achterkant van de radiator verloren gaat via de muur. De warmte blijft binnen.
Meer lezen...Isoleer uw woning en cv-leidingen
Gemiddeld 55 percent van ons energiebudget gaat op aan verwarming. Wil je flink besparen op verwarmingskosten? Investeer dan in isolatie. Je bespaart honderden euro's per jaar. En het is beter voor het milieu.
Meer lezen...Renoveer voordeliger aan 6 % Btw
Is je woning ouder dan 10 jaar kan je voor de meeste renovatiewerken aan 6 % BTW in plaats van aan 21 % BTW renoveren.
Meer lezen...Loden leidingen in je huis
In heel wat oude gebouwen, gebouwd voor 1970, zijn er nog waterleidingen in lood. Deze loden leidingen zijn niet goed voor je gezondheid: wie vaak water met lood drinkt, kan er ziek van worden.
Meer lezen...Alles over de watermeter
Heb je vragen over je watermeter? Lees verder en je komt er alles over te weten ...
Meer lezen...Wat doen bij een waterlek? De lek-check
Lekt je kraan, waterontharder of boiler of blijft het toilet lopen? Laat het lek dan meteen herstellen. De kosten kunnen immers hoog oplopen.
Meer lezen...Ik heb een verborgen waterlek. Wat nu?
Heb je de test op lekken gedaan? Maar kan je geen lek vinden? Misschien heb je een verborgen lek.
Meer lezen...Help mijn drinkwater heeft een vreemde kleur!
Help er komt bruin water uit de kraan. In bruin water zit soms roest of ijzer. Meestal is de kraan dan even niet gebruikt.
Meer lezen...Drinkwater regelen voor je nieuwe woning
Hoe regel je de overname van je drinkwater? Als je verhuist, moet je ook voor het water in je nieuwe huis een overname regelen.
Meer lezen...Zo voorkom je waterlekken
Wist je dat een lekkende kraan verbruikt al snel 4 liter water per uur of 35.000 liter per jaar.
Regenwaterput veilig bijvullen
Wil je een lege regenwaterput bijvullen? Of overschakelen op leidingwater? Kies dan voor een veilige methode.
Meer lezen...Wat doe ik als het regenwater op is?
Stel: het is een hete zomer, het heeft al lang niet meer geregend en de regenwaterput is leeg. Hoe spoel je dan het toilet door?
Meer lezen...Wat is de juiste druk van een cv installatie ?
De juiste statische druk van een cv-installatie (centrale verwarming) is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type installatie, de hoogte van het gebouw, en de specifieke eisen van het verwarmingssysteem. Over het algemeen geldt de volgende richtlijn:
Meer lezen...DOSSIER : Loden leidingen in huis
In heel wat oude gebouwen, gebouwd voor 1970, zijn er nog waterleidingen in lood. Deze loden leidingen zijn niet goed voor je gezondheid: wie vaak water met lood drinkt, kan er ziek van worden.
Lood werkt op verschillende organen, maar vooral op de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Daarom zijn baby’s en jonge kinderen het meest gevoelig en moeten ook zwangere vrouwen voorzichtig zijn.. Als je in een oude woning met loden leidingen woont kan je loden leidingen beter vervangen.
"Lood werkt op verschillende organen, maar vooral op de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Daarom zijn baby’s en jonge kinderen het meest gevoelig en moeten ook zwangere vrouwen heel voorzichtig zijn."
Hoe herken je loden leidingen?
Loden leidingen zijn in principe te herkennen, maar veel leidingen in huis zitten in de muur of de vloer of zijn geschilderd. Vaak zijn ook maar enkele leidingen vernieuwd, meestal alleen waar ze gemakkelijk bereikbaar zijn. Schakel in geval van twijfel je loodgieter in.
Nog twijfels? Wij beschikken over de nodige kennis en apparatuur om de loden leidingen te herkennen.
Wil je de loden leidingen in je huis laten vervangen? Contacteer ons, wij hebben ervaring en kennis om uw water snel en efficiënt opnieuw gezond te maken.
Mail op , bellen 0490 39 16 16, of gebruik het contactformulier onderaan de pagina.
Hoe word je dan blootgesteld aan loden leidingen?
De gevolgen voor je gezondheid?
Als loden leidingen voor het transport van drinkwater gebruikt worden, kunnen kleine looddeeltjes oplossen in het water. Als dat water vervolgens gedronken wordt, kan het lood opgenomen worden in het lichaam. Lood is een giftige stof die al in kleine concentraties een effect kan hebben. Het stapelt zich op in het lichaam, vooral in het skelet. Het is dan ook best om de blootstelling zo laag mogelijk te houden.
Hoe blootstelling beperken?
Om je gezondheid te beschermen, vervang je best zowel loden aftakkingen als loden binnenleidingen. De watermaatschappij is verantwoordelijk voor het vervangen van lood in het distributienetwerk tot en met de aftakking, inclusief de watermeter. Voor de leidingen na de watermeter, dus in je huis, ben je als eigenaar zelf verantwoordelijk.
Ga je de leidingen toch niet meteen vervangen? Enkele raadgevingen
In sommige gevallen kan je loden leidingen niet (meteen) vervangen. Omdat je bijvoorbeeld de vloer moet openbreken of omdat er geen geld is voor verbouwingswerken. Neem dan maatregelen om het loodgehalte in het water zo laag mogelijk te houden:
Wil je de loden leidingen in je huis toch laten vervangen? Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust, wij hebben ervaring en kennis om uw waterleiding snel en efficiënt terug gezond te maken.
GSM 0490 39 16 16, of gebruik het onderstaande contactformulier.
DOSSIER : WARMTEPOMPBOILER : BEREKEN DE INHOUD VAN UW WARMTEPOMPBOILER
Het volume of de inhoud van een warmtepompboiler wordt meestal aangegeven in liters en verwijst naar de hoeveelheid warm water die de boiler kan opslaan. Dit is belangrijk omdat het bepaalt hoeveel warm water er beschikbaar is voor gebruik op een bepaald moment. Hier is hoe je de benodigde inhoud voor jouw situatie kunt berekenen:
Het bepalen van de juiste grootte van een warmtepompboiler hangt af van je dagelijkse warmwaterverbruik. Hieronder zijn richtlijnen voor de hoeveelheid warm water die gemiddeld wordt gebruikt per persoon per dag:
Een gezin van 4 personen gebruikt bijvoorbeeld gemiddeld:
Dit betekent dat een gezin van 4 personen al snel een boilerinhoud van 200-300 liter nodig heeft, afhankelijk van het verbruikspatroon.
Wanneer je de warmwaterbehoefte hebt bepaald, kun je de inhoud van de boiler afstemmen op het gebruik:
Naast de inhoud is het ook belangrijk om te kijken naar de hersteltijd van de warmtepompboiler, dat wil zeggen hoe snel de boiler nieuw water kan opwarmen. Warmtepompboilers hebben vaak een langere opwarmtijd dan gasboilers, maar met een goed gekozen inhoud kun je bufferen voor periodes van piekverbruik.
Houd er rekening mee dat een warmtepompboiler vaak goed geïsoleerd is, zodat het water lang warm blijft, zelfs bij grotere volumes. Ook kun je de temperatuur hoger instellen (bijv. 55-60°C), waardoor je relatief meer warm water krijgt, omdat het water wordt gemengd met koud water tijdens gebruik.
De warmwaterbehoefte per persoon kun je vermenigvuldigen met het aantal gebruikers en het aantal keren dat warm water wordt gebruikt. Dit geeft je een goede indicatie van de benodigde inhoud.
Bijvoorbeeld:
Als je weet hoeveel water je dagelijks nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een boilerinhoud te kiezen die daar goed bij aansluit, met enige marge voor dagen met hoger verbruik.
Nog twijfels? Wij beschikken over de nodige kennis en apparatuur om jouw warmwaterbehoeften te herkennen en om te zetten naar de juiste keuze.
Wil je je oude energieverslindende electrische boiler in je huis vervangen? Contacteer ons, wij hebben ervaring en kennis om uw water snel en efficiënt je te voorzien van een perfect werkend en energetisch duurzaam systeem.
Mail op , bellen 0490 39 16 16, of gebruik het contactformulier onderaan de pagina.
GSM 0490 39 16 16, of gebruik het onderstaande contactformulier.
DOSSIER : WARMTEPOMPBOILER : Wanneer is een warmtepompboiler voordeliger dan een gasdoorstromer of gascombi?
Een warmtepompboiler kan economisch interessanter worden dan een gasgestookte combi doorstroomtoestel (combi-ketel) onder bepaalde omstandigheden. Hier zijn de belangrijkste factoren die meespelen:
Een warmtepompboiler is economisch interessanter dan een gasgestookte combi-ketel als:
Nog twijfels? Wij beschikken over de nodige kennis en apparatuur om jouw warmwaterbehoeften te herkennen en om te zetten naar de juiste keuze.
Wil je je oude energieverslindende electrische boiler in je huis vervangen? Contacteer ons, wij hebben ervaring en kennis om uw water snel en efficiënt je te voorzien van een perfect werkend en energetisch duurzaam systeem.
Mail op , bellen 0490 39 16 16, of gebruik het contactformulier onderaan de pagina.
GSM 0490 39 16 16, of gebruik het onderstaande contactformulier.